Fransa'nın Le Porge bölgesinde meydana gelen peş peşe patlamaların nedeninin, toprak altında bulunan savaş dönemi patlayıcıları olduğu açıklandı.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN ŞOK AÇIKLAMALAR
Le Porge Belediye Başkanı Martial Zaninetti, yangının ikinci gecesinde 100'den fazla patlama sesi duyduklarını belirterek, olayların adeta bir savaş ortamını andırdığını ifade etti. Yangın sonucunda 180'den fazla evin zarar gördüğü bilgisi verildi. Başkan, bölgede böyle bir mühimmat deposunun bulunduğundan belediyenin haberdar olmadığını vurguladı.
GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Patlamaların etkisiyle bazı mühimmatların çevreye savrulduğu, hatta bir merminin bir evin içinden geçtiği bildirildi. Bu gelişmeler üzerine bomba imha ekipleri bölgeye sevk edilerek geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Fransız basınında yer alan bilgilere göre, bulunan mühimmatlar arasında Fransız ve Alman ordularına ait havan ve tanksavar mermileri bulunuyor. Uzman ekipler, bölgenin tamamen güvenli hale gelmesi için arama ve temizleme çalışmalarını sürdürüyor.







