• ceylan hafriyat
ASAYİŞ
Yayınlanma : 02 Ekim 2026 15:09

Torbalı'daki metal fabrikasında patlama: 25 yaşındaki işçi hayatını kaybetti

Torbalı'daki metal fabrikasında patlama: 25 yaşındaki işçi hayatını kaybetti
İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir metal fabrikasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan 25 yaşındaki Halid Abdül Kadir, hastanede yaşamını yitirdi.

İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir metal fabrikasında meydana gelen patlama sonucunda 25 yaşındaki yabancı uyruklu bir işçi hayatını kaybetti.

Torbalı\

Patlama anı ve yaralılar

Subaşı Mahallesi'nde bulunan İki-El Metal isimli fabrikada, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama gerçekleşti. Olayda, 3'ü ağır olmak üzere toplam 7 işçi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı işçiler, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Ağır yaralı Halid Abdül Kadir hayatını kaybetti

Hastanede tedavi altında olan ağır yaralılardan 25 yaşındaki Halid Abdül Kadir, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Kadir'in, fabrikada çalıştığı ve burada yatılı olarak konakladığı öğrenildi. Genç işçinin cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından memleketine gönderilecek. Patlamanın nedenine dair çok yönlü bir soruşturma başlatıldığı bildirildi.