Suriye Sivil Savunma ekipleri, Lazkiye’nin kuzeyindeki Kessab bölgesinde günlerdir devam eden orman yangınlarının büyük bir bölümünü kontrol altına aldı.
YANGINLARIN YÜZDE 80'İ KONTROL ALTINDA
Lazkiye Sivil Savunma Müdürlüğü Başkanı Abdul Kafi Kiyal, devlet ajansı SANA’ya yaptığı açıklamada, yangınların yüzde 80'inin kontrol altına alındığını duyurdu. Ekiplerin, Şecer el-Maabar ve Çalma kavşağı gibi birçok noktada soğutma ve izleme çalışmalarına yoğunlaştığını belirtti. Ancak, El-Maşrafe köyündeki Vadi el-Nabain bölgesindeki sarp arazi, yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor.
SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINDA ZORLUKLAR
Kiyal, alevler tamamen söndürülene kadar 24 saat esasına göre izleme yapılacağını vurguladı. Sarp arazinin yangın ceplerine ulaşımı engellediği ve yangının tamamen söndürülmesini geciktirdiği ifade edildi. Bu yaz yüksek sıcaklıklar, kuraklık ve şiddetli rüzgarlar nedeniyle Lazkiye ve diğer Suriye vilayetlerinde sık sık yangınlar çıkıyor. Temmuz ayında Lazkiye’nin dağlık ormanlarında 12 gün süren yangınlar, 16 bin hektardan fazla alanı kül etmiş, 45 köy zarar görmüş ve yaklaşık bin 200 aile yerinden edilmişti.







