ÇEVRE
Yayınlanma : 06 Ocak 2026 01:53

Kulp'ta hayatı felç eden dondurucu soğuk: Sokaklar buz pistine döndü

Kulp'ta hayatı felç eden dondurucu soğuk: Sokaklar buz pistine döndü
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde eksi 17 dereceye düşen sıcaklıklar, sokakları buz pistine çevirdi ve vatandaşlar için hayatı zorlaştırdı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, son günlerde etkili olan kar yağışının ardından dondurucu soğuk hava dalgası yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İlçe genelinde gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 17 dereceye kadar düştüğü bildirilirken, bu durum yollar, kaldırımlar ve ara sokakların tamamen buzla kaplanmasına neden oldu.

teknik yapı

SOKAKLAR BUZ PİSTİNE DÖNDÜ

Özellikle ilçe merkezinde ve güneş almayan bölgelerde buzlanmanın yoğunlaştığı gözlemleniyor. Vatandaşlar, yürümekte ve araç sürmekte büyük zorluk çekiyor. Trafik kazası yaşanmaması için sürücüler dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

BUZ SARKITLARI TEHLİKE SAÇIYOR

Soğuk havanın etkisiyle evlerin çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtları da ayrı bir tehlike oluşturuyor. Bazı noktalarda uzunluğu 1 metreyi aşan bu sarkıtlar, özellikle güneş görmeyen bina cephelerinde erimiyor ve yoldan geçen vatandaşlar için ciddi bir risk teşkil ediyor.