ÇEVRE
Yayınlanma : 08 Mart 2026 06:43
Mart ayında Ardahan buz kesti: Gece eksi 20 dereceye düştü

Ardahan'ın Göle ilçesi, mart ayında eksi 20 dereceye varan sıcaklıklarla buz kesti. Sert kış koşulları, sis ve buzlanmaya neden olarak yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor.Mart ayında Ardahan buz kesti: Gece eksi 20 dereceye düştü
Türkiye'de kış mevsiminin en çetin geçtiği yerlerden biri olan Ardahan'ın Göle ilçesi, ilkbaharın başlangıcı olan mart ayında bile dondurucu soğuklarla mücadele ediyor.

MART AYINDA SÜRPRİZ SOĞUKLAR
Ardahan merkezde gece hava sıcaklığı sıfırın altında 18 dereceye kadar inerken, Göle ilçesinde bu değer eksi 20 dereceye ulaştı. Bu sert hava koşulları, bölgede yoğun sis ve buzlanmaya neden oldu. Ağaçlar kırağıyla kaplanırken, kilitler dondu ve çatılarda uzun buz sarkıtları oluştu.

YAŞAM MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR
Bölge sakinlerinden Bülent Erdem, "Ardahan'da soğuklar devam ediyor. Geceleri sıcaklık eksi 20 dereceyi buluyor. Ardahan'ın şartları bu şekilde ama yaşam mücadelemize devam ediyoruz" diyerek bölgedeki zorlu kış şartlarının sürdüğünü belirtti.
- 09:42Bayramda çalışmazsanız tazminat alarak ayrılabilirsiniz!
- 09:32Petrol coştu, borsalar kilitlendi: Orta Doğu'daki gerilim küresel piyasaları esir aldı
- 09:23Oltu cağ kebabı, TasteAtlas listesinde Türkiye ikincisi oldu
- 09:12Vali Baruş'tan vefa dolu ziyaretler: Şehit ailesi, gazi ve 100 yaşındaki yaşlı ziyaret edildi
- 09:02Ryanair, maliyet baskıları nedeniyle zam sinyali verdi




