Kocaeli TMO Silo Patlaması Davası: Sanıklar Sorumluluğu Reddetti

Kocaeli TMO silo patlaması davasında sanıklar sorumluluğu reddederken, yeni görüntüler temizlik ihmallerini ortaya koyuyor; mağdurlar adalet arayışlarını sürdürüyor.Kocaeli TMO Silo Patlaması Davası: Sanıklar Sorumluluğu Reddetti
Kocaeli’nin Derince ilçesinde 7 Ağustos 2023 tarihinde meydana gelen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silo patlaması davasının beşinci duruşması gerçekleşti.

TRAJEDİ VE İDDİALAR
Patlamada Ekrem Kalkan ve Elif Dayıoğlu hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı. 6 sanık hakkında 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan dava açılmıştı. Duruşmada, sanıklar sorumluluğu reddederken, patlamadan 17 gün önce çekildiği iddia edilen ve silolardaki yoğun toz birikimini gösteren yeni görüntüler mahkemeye sunuldu. Bu görüntüler, temizlik ihmallerine dair iddiaları güçlendiriyor.

SANIKLARIN SAVUNMALARI
Sanıklardan Kemal Ö., bilirkişi raporunun gerçeği yansıtmadığını, rutin temizlik yapıldığını ve liman silosunun kendisine bağlı olmadığını savundu. Diğer sanıklar da benzer şekilde sorumluluktan sıyrılmaya çalışırken, katılan taraflar ve avukatları temizlik ihmali ve olası kast iddialarını dile getirdi. Avukat Yaprak Gülen Şahin Karakuş, tesisin temizlik faaliyetlerinin önemsenmediğini ve sanıkların suçtan kaçmaya çalıştığını belirtti.

ADALET ARAYIŞI VE YENİ GÖRÜNTÜLER
Katılan Arif Dayıoğlu, adalet arayışlarını sürdürdüklerini ve sanıkların sorumluluktan kaçtıklarını ifade etti. Olay yerinde yoğun toz birikimini gösteren yeni görüntüler, iddiaları destekler nitelikte. Dayıoğlu, benzer davalarda daha hızlı ilerleme sağlandığını belirterek, adaletin gecikmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ayrıca, çalışanlara baskı yapıldığını ve soruşturma açılmadığını iddia etti. Dayıoğlu, yeni benzer olayların yaşanmaması için davanın takipçisi olacağını vurguladı.
- 14:25Kış lastiği zorunluluğu sona erdi, sürücüler dikkat!
- 14:14Denizli'de forkliftin devrilmesi sonucu genç işçi hayatını kaybetti
- 14:05İzmir'de nefes kesen operasyon: 10 yıl hapis cezası olan firari uyuşturucu satıcısı yakalandı!
- 13:55Yumurta fiyatlarında büyük düşüş, üreticiler zor durumda
- 13:46Altınordu'nun kümede kalma savaşı: Önünde iki kritik final var!



