• satrroıad dörüm
  • ceylan hafriyat
  • yk 29 ağostıs
EKONOMİ
Yayınlanma : 28 Ağustos 2026 11:54

Kocaeli'deki Trendyol satıcılarının yüzde 58'i e-ihracat yapıyor

Kocaeli'deki Trendyol satıcılarının yüzde 58'i e-ihracat yapıyor
Kocaeli'deki Trendyol satıcılarının yüzde 58'i e-ihracat yapıyor. Kocaeli, e-ihracat siparişlerinde son bir yılda yüzde 65 oranında artış kaydetti.

Kocaeli, Türkiye'nin sanayi ve üretim merkezlerinden biri olarak e-ihracat alanında da önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

Kocaeli\

E-ihracat performansı artıyor

Trendyol'un verilerine göre, Kocaeli'deki satıcıların yüzde 58'i aktif bir şekilde e-ihracat gerçekleştirmekte. Bu durum, kentin sadece sanayi merkezi değil, aynı zamanda önemli bir e-ihracat merkezi haline geldiğini gösteriyor. Son bir yıl içinde Kocaeli'nin e-ihracat siparişleri yüzde 65 oranında bir artış göstermiştir. Kocaeli, e-ihracat alanında Türkiye genelinde beşinci sırada yer almakta.

Ürün çeşitliliği ve pazar dağılımı

Kocaelili satıcıların e-ihracat satış hacminin yüzde 21'i Körfez ülkelerine, yüzde 11'i ise Doğu Avrupa pazarlarına yönelmiş durumda. En fazla ürün gönderilen ülkeler arasında Romanya, Suudi Arabistan, Yunanistan, Bulgaristan ve Birleşik Arap Emirlikleri yer alıyor. Moda ve tekstil ürünleri, yurt dışı satışlarında en çok tercih edilen kategoriler arasında; t-shirt ve sweatshirt gibi ürünler öne çıkıyor. Kocaeli'nin e-ticaret ekosistemi, iç pazarda da güçlü bir performans sergiliyor. İç pazarda Kocaelili satıcılar 10,9 milyon sipariş hacmine ulaşırken, son bir yılda platformda satış yapan işletmelerin sayısı yüzde 17 oranında artış göstermiştir.