Kış kapıda: Sarıkamış'ın sobaları 8 şehri ısıtmaya hazır!

Sarıkamış'ta yaklaşan kış öncesi soba üretimi hızlandı. Yılda 80 bin soba üretilerek Kars ve 7 çevre ile gönderiliyor. Fiyatları 800-3000 TL arasında değişen sobalar, her bütçeye uygun.Kış kapıda: Sarıkamış'ın sobaları 8 şehri ısıtmaya hazır!
Sarıkamış'ta, yaklaşan kış ayları öncesinde soba üretimi hız kazandı. Küçük Sanayi Sitesi'ndeki dört farklı imalathanede, yılda ortalama 80 bin adet soba banttan iniyor. Bu sobalar, çeşitli işlemlerden geçirilip boyandıktan sonra kamyonlara yüklenerek Kars'ın yanı sıra Ardahan, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Bitlis, Bingöl ve Muş illerine gönderiliyor.

SARIKAMIŞ SOBALARI SOĞUK KIŞLARI ISITIYOR
Odun, kömür ve tezek gibi farklı yakıtlarla çalışabilen, sac ve emaye malzemeden üretilen bu sobalar, sekiz farklı ebat ve modelde sunuluyor. Fiyatları 800 lira ile 3 bin lira arasında değişen sobalar, her bütçeye hitap ediyor. İmalathane sahibi Osman Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeden gelen yoğun talepleri karşılamak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

MİLYONLARCA SOBA YOLCULUĞU BAŞLIYOR
Yıldız, "İmalathanemizde 7 kişilik ekibimizle siparişleri yetiştirmek için yoğun bir mesai harcıyoruz. Gelen talepler üzerine farklı tasarımlarda sobalar da üretiyoruz. Sarıkamış'taki soba geleneği çok eskilere dayanıyor. Dört imalathanemiz toplamda yaklaşık 80 bin soba üretiyor. Sonbahara kadar stoklarımızı tamamlayıp kış aylarında tamamını satıyoruz. Adeta Doğu Anadolu'yu Sarıkamış'ın sobaları ısıtıyor." ifadelerini kullandı. Sonbahar aylarına kadar üretim ve stoklama süreci devam edecek.
- 08:59Emeklilere çifte zam müjdesi: Temmuz hesapları netleşiyor
- 08:52Avrupa'da sinsi tehlike: Bebekler bile risk altında, CYBE'lerde rekor artış!
- 08:45Koyun yünü: Doğanın kurtarıcısı olarak geri döndü
- 08:38Riyad'da Kumların Altından Bin Yıllık Hazine Çıktı: Altın, Gümüş ve Değerli Taşlarla Dolu Çömlek Bulundu
- 08:27Zeytinin tanesi 50 lira: Ticaret Bakanlığı devrede





