Rusya ve Avustralya'nın altın yarışında şok gelişmeler

Yükselen enflasyonla birlikte Rusya ve Avustralya, dünyanın en büyük altın rezervlerine sahip ülkeler olarak kıyasıya yarışıyor, USGS verileri bu rekabeti ortaya koyuyor.Rusya ve Avustralya'nın altın yarışında şok gelişmeler
Ülkeler, yükselen enflasyon nedeniyle para birimlerinde yaşanabilecek değer kayıplarına karşı altın stoklamaya başladı. Bu durum, dünya genelinde altına olan talebi artırdı ve altın fiyatlarını fırlattı. Rusya ile Avustralya arasında ise yoğun bir altın yarışı devam ediyor. Her iki ülke de rezervlerini artırarak öne çıkıyor.

ALTIN REZERVLERİNDE REKABET
Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu’nun verilerine göre, dünyadaki altın zengini ülkeler belirlendi. Rusya ve Avustralya, ilk sıralarda yer alıyor ve aralarındaki rekabet dikkat çekici. Bu iki ülke, küresel altın rezerv hacminin yüzde 40’ını oluşturuyor.

EN ÇOK ALTINI OLAN ÜLKELER
Rusya, yaklaşık 12.000 ton ile birinci sırada, ancak Avustralya da aynı miktarla rekabet ediyor ve bazı tahminlere göre Rusya’yı geçmiş olabilir. Diğer ülkeler arasında Güney Afrika 5.000 ton, Endonezya 3.800 ton, Kanada 3.200 ton, Çin 3.100 ton, ABD 3.000 ton, Peru 2.500 ton, Brezilya 2.400 ton ve Kazakistan 2.300 ton ile sıralanıyor. İlk 10 ülke, dünyadaki işlenmemiş altın rezervlerinin yüzde 85’inden fazlasını elinde tutuyor ve bu rezervlerin toplam değeri 7 trilyon doları aşıyor.




