Kestel'de fabrikalar için hidrojenli filtrasyon sistemi devreye giriyor

Kestel'de hava kirliliğine karşı hidrojenli hibrit filtrasyon sistemi kurulacak. Bu sistem Türkiye'de bir ilk olacak ve diğer illere örnek teşkil edecek.Kestel'de fabrikalar için hidrojenli filtrasyon sistemi devreye giriyor
Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, ilçenin en büyük sorunlarından biri olan hava kirliliği ile mücadele için önemli bir adım attıklarını duyurdu.

HYDROJENLİ SİSTEM KURULUYOR
Başkan Erol, Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi’nde bu ay hidrojenli hibrit filtrasyon sisteminin kurulacağını belirterek, sistemin başarılı olması durumunda Türkiye’de diğer ilçelere ve illere örnek olacağını ifade etti. Hava kirliliği ile ilgili somut adımlar attıklarını vurgulayan Erol, sanayicilerin de çözüm sürecine destek vermeye başladığını söyledi.

BAKANLIKLA İŞBİRLİĞİ
Erol, 2025 yılında çevreyle ilgili en büyük cezaların yazıldığı bir dönem yaşandığını belirterek, 2026 yılında yeni bir sistem kuracaklarını duyurdu. Bursa Valiliği koordinasyonunda yürütülen çalışmalara dikkat çeken Erol, hidrojenli filtrasyon sisteminin prototipinin olumlu sonuçlar verdiğini ve projenin hayata geçirileceğini açıkladı. Kestel ve diğer OSB’lerdeki fabrika bacalarının bu sistemi kullanacağına dikkat çekti.
- 11:19JPMorgan, Türk lirasından yüzde 55 kâr elde ederek pozisyonunu kapattı
- 11:11Sahil Güvenlikten tekneye alkol baskını: Belgeler eksik çıktı, içkilere el konuldu
- 11:04Mersin'de tekstil iş yerindeki yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle söndürüldü
- 10:57İzmir'de elektrikli araçlara büyük müjde: Otoparklarda yarı fiyatına park!
- 10:49Başkan Tugay, Kiraz'da yol ve asfalt müjdesi verdi





