Tarım ve Orman Bakanlığı'nın titiz çalışmaları İzmir'de meyvesini verdi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ekipleri, il genelinde gerçekleştirdikleri eş zamanlı denetimlerde yasa dışı yollarla elde edilen tam 7 ton su ürününe el koydu. Operasyonun odak noktası ise başta midye olmak üzere izinsiz avcılıkla elde edilen deniz canlılarıydı.
KAÇAK AVLAMA YAKALANDI
Yapılan baskınlarda sadece su ürünlerine değil, aynı zamanda avcılık faaliyetlerinde kullanılan 350 adet pintere de (özel sepet türü) el konuldu. Bu denetimler, bakanlığın ülke genelinde yürüttüğü sıkı takip ve kontrol programlarının bir parçası olarak dikkat çekiyor. Ele geçirilen midyelerin ise büyük bir kısmı, doğaya zarar verilmemesi adına tekrar yaşam alanlarına bırakıldı.
MILYONLUK CEZALAR KESİLDİ
Bu yasa dışı avcılığın faturası ise oldukça ağır oldu. Operasyon kapsamında toplamda 620 bin lira idari para cezası kesildiği belirtildi. Bakanlık yetkilileri, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği ve korunması amacıyla denetimlerin aynı kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi. Bu operasyon, denizlerimizin ve içerisindeki canlıların korunması adına atılan önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.








