GÜNDEM
Yayınlanma : 01 Eylül 2025 04:00

İstanbul'da av yasağı sona erdi: Balıkçılar yeni sezona başladı

İstanbul'da av yasağı sona erdi: Balıkçılar yeni sezona başladı
İstanbul'da 15 Nisan'da başlayan av yasağı sona erdi. Balıkçılar Gürpınar Balık Hali'nde yeni sezona başladı ve mezat usulüyle balık satışlarına hız verdiler. Yoğunluk yaşanan halde balıkçılar ortalama bir sezon beklediklerini ifade ettiler.
İstanbul'da av yasağı sona erdi: Balıkçılar yeni sezona başladı

15 Nisan'da başlayan av yasağının sona ermesiyle İstanbul'da balıkçılar, yeni sezona 'Vira Bismillah' diyerek başladı. Balıkçılar, gece itibariyle avlanma faaliyetlerine hız verdi ve Gürpınar Balık Hali'nde yoğunluk yaşandı.

teknik yapı

GÜRPINAR BALIK HALİ'NDE YOĞUNLUK

Gürpınar Balık Hali'ne gelen balıkçılar, avladıkları balıkları mezat usulüyle satışa çıkardı. Balıkçılar ve müşterilerin yoğun ilgisiyle halde hareketli bir gün yaşandı. Balıkçıların beklentileri ve sezon değerlendirmesi de merak konusu oldu.

BALIKÇILARIN SEZON DEĞERLENDİRMESİ

Balıkçı Gökhan Yıldız, bu sezon ortalama bir yoğunluk beklediklerini belirterek, 'Birinci gün biraz kısıtlı olur ama yarın biraz daha bol olur. Bu sene balıkçılık ortalama görünüyor. Çok yoğun görünmüyor. Şu anda tahminler öyle. Ufak balıklar ilk etapta daha çok olur. Palamut bu sene çok yoğun olmaz. Orta seviye olur. Genelde torik olur. Palamutu bu sene Ege’den bekliyoruz. Ufak balık zaten her yıl oluyor. Sardalya, istavrit, mezgit, hamsi. Bunlar zaten denizin yemleri. Her yıl belli aralıklarla oluyor' dedi.