Ortadoğu'daki jeopolitik gelişmelerin etkisiyle Birleşik Arap Emirlikleri'nin İran vatandaşlarına uyguladığı giriş-çıkış kısıtlaması, Dubai'deki gayrimenkul piyasasını hareketlendirdi.
İranlı yatırımcılar satışta
Para ve Piyasalar uzmanı İslam Memiş, bölgedeki mülk sahiplerinin hızlı bir satış sürecine girdiğini belirtti. Memiş, 'İranlı vatandaşların giriş ve çıkışlarına yasak konulmasıyla birlikte Dubai'de ev almış olan İranlılar, ucuza evlerini satmak için bir yarışa girdi. Fiyatlarda ciddi bir düşüş yaşanıyor' ifadelerini kullandı.
Türkiye'ye yönelme ihtimali
Memiş, Dubai'den çıkan sermayenin Türkiye'ye yönelme olasılığını yüksek gördüğünü belirterek, '2025 yılı itibarıyla Türkiye'den Dubai'ye 1 milyar doların üzerinde emlak yatırımı yapan vatandaşlar var. Yılın son çeyreğinde İranlı yatırımcıların Türkiye'ye yönelme ihtimali bulunuyor' dedi. Ayrıca, yeni bir göç dalgasının olabileceğini de vurguladı.








