• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
SİYASET
Yayınlanma : 10 Nisan 2026 07:24

İran Meclis Başkanı uyardı: Lübnan'da ateşkes ihlali sert karşılık bulur!

İran Meclis Başkanı uyardı: Lübnan'da ateşkes ihlali sert karşılık bulur!
İran Meclis Başkanı Galibaf, ABD ile varılan ateşkesin Lübnan'ı da kapsadığını ve ihlallerin sert karşılık bulacağını belirtti. Dün İsrail'in Lübnan'a saldırısında 254 kişi ölmüştü.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ABD ile varılan 2 haftalık ateşkes anlaşmasının Lübnan'ı da kapsadığını belirterek, herhangi bir ateşkes ihlalinin 'sert bir karşılığa' yol açacağı konusunda ciddi bir uyarıda bulundu.

sempati mobilya

Lübnan ve Direniş Ekseni Ateşkesin Parçası

Galibaf, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, ABD ile sağlanan 15 günlük ateşkes anlaşmasının maddelerine atıfta bulundu. İran'ın müttefikleri olan Lübnan ve tüm direniş ekseninin, ateşkesin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Galibaf, 10 maddelik teklifin ilk maddesini hatırlattı. Ayrıca, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in Lübnan meselesini kamuoyu önünde açıkça dile getirdiğini ve bu konuda bir inkara veya geri adıma yer olmadığını belirtti.

Ateşkes İhlali Ciddi Sonuçlar Doğuracak

İran Meclis Başkanı, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarıyla ateşkesin ihlal edilmesi durumunda bunun ciddi sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu. Galibaf, "Ateşkes ihlalleri, bedellere ve sert karşılığa yol açar. Ateşi derhal söndürün" ifadelerini kullanarak tansiyonun düşürülmesi çağrısında bulundu. Geçtiğimiz günlerde İsrail'in Lübnan'a gerçekleştirdiği geniş çaplı saldırılarda 254 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.