Hürmüz Boğazı'nda 10 sivil denizci hayatını kaybetti

Hürmüz Boğazı'nda yaşanan çatışmalarda 10 sivil denizci hayatını kaybetti. ABD ordusu, bölgedeki güvenliği sağlamak için harekete geçti.
Hürmüz Boğazı'nda yaşanan çatışmalarda 10 sivil denizcinin hayatını kaybetmesi, bölgedeki gerilimi daha da artırdı.
ABD ORDUSU HAREKETE GEÇTİ
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, bu duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Trump’ın, mahsur kalan gemilerin güvenli bir şekilde yönlendirilmesi için ordunun görevlendirildiğini duyurdu. Bu, Hürmüz Boğazı’ndaki seyir özgürlüğünü yeniden sağlama çabalarının ilk adımı olarak değerlendiriliyor.
İRAN İLE TARTIŞMALAR SÜRÜYOR
Rubio, ABD’nin hedefinin 23 bin kişiyi kurtarmak olduğunu belirterek, İran’ın müzakere masasına oturması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İran’a ait 7 sürat teknesinin imha edildiğini açıkladı. Rubio, ABD'nin bu olaylar karşısında savunma pozisyonunda olduğunu, ancak bir gemiye saldırılması durumunda karşılık vereceklerini ifade etti.
- 13:04Muradiye OSB, yatırımcıların yeni gözdesi oldu
- 12:54Bursa ve Domaniç yolları yeşilin her tonuyla büyüledi: Kartpostallık manzaralar havadan görüntülendi
- 12:44Menteşeli gençler, tarihi ve sanatı bir arada deneyimledi
- 12:35Eğirdir'e yeni kaymakam: Dr. Serhat Doğan göreve başlıyor
- 12:25Motorin fiyatlarına yeni indirim haberi geliyor





