Havacılıkta büyük deprem: 20 milyon yolcu seyahatsiz kalabilir!

Alman Havalimanları Birliği, artan maliyetler ve arz sıkıntısı nedeniyle 20 milyon yolcunun seyahat planlarının bozulabileceği ve havayolu ulaşımının pahalılaşacağı uyarısında bulundu. Orta Doğu'daki gerilimler yakıt fiyatlarını ikiye katla
Alman Havalimanları Birliği (ADV) CEO'su Ralph Beisel, havacılık sektörünü küresel bir krizin pençesinde olduğunu ve bunun 20 milyon yolcunun seyahat planlarını altüst edebileceği uyarısında bulundu. Beisel, artan maliyetler ve arz sıkıntısının, özellikle düşük maliyetli havayolu şirketlerinin operasyonlarını sürdürmesini zorlaştırdığını ve turistik açıdan ikincil öneme sahip destinasyonlara yönelik uçuşlarda yeni iptal dalgalarının yaşanmasından endişe duyulduğunu belirtti.

20 MİLYON SEYAHAT PLANI RİSK ALTINDA
Bu krizin 2026 yılına dair öngörüleri bile kararttığını ifade eden Beisel, en kötü senaryoda havalimanı kapasitelerinde yüzde 10'luk bir düşüşün yaşanabileceğini, bunun da tüm havalimanlarına yansımasıyla yaklaşık 20 milyon yolcunun seyahat hayallerinin suya düşeceğini hesapladıklarını dile getirdi. Bu durumun, bazı rotaların tamamen ortadan kalkması veya mevcut sefer sayılarının ciddi oranda azaltılması anlamına geleceği vurgulandı.
YAKIT BULUNSA DA MALİYETLER ÇILDIRDI
Krizin temel nedenlerinden birinin Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimler ve enerji nakil hatlarındaki aksamalar olduğunu belirten Beisel, savaşın petrol sevkiyatını olumsuz etkileyerek jet yakıtı fiyatlarını rekor seviyelere çıkardığını açıkladı. Son iki aydır kerosen fiyatlarının savaş öncesi dönemin iki katına çıktığını ve yakıt bulunabilir olsa dahi maliyetlerin sürdürülebilir olmadığını, bu fiyatlarla uçuşların kârlı yapılamayacağını ekledi. Bu durum, bilet fiyatlarına doğrudan yansıyacak ve havayolu ulaşımını daha pahalı hale getirecektir.
- 22:11Rusya, 13 bin 800 tonluk dev denizaltının inşasına başladı
- 22:02Yenipazar halkı büyükşehirden gelen hizmetle buluştu: Diş sağlığından ekonomik et ürünlerine
- 21:52Göz sağlığınızı riske atmayın: Sahte güneş gözlüklerine dikkat!
- 21:42241. İntihar Girişimi Yüksekova'da Yaşandı: 'İntiharkolik' İsimli Kişi İkna Edildi
- 21:32Bilecik'te akrobatik motosiklet kullanana 48 bin lira ceza






