Eskişehir'de çöp ev temizlendi: Anne ve engelli 2 oğlu geçici yuvaya yerleştirildi

Eskişehir'de anne ve 2 engelli oğlunun yaşadığı çöp evden yaklaşık 3 kamyon atık çıkarıldı. Sağlık tehdidi oluşturan ev temizlenirken, aile geçici olarak boş bir eve yerleştirildi.Eskişehir'de çöp ev temizlendi: Anne ve engelli 2 oğlu geçici yuvaya yerleştirildi
Eskişehir'in Şarhöyük Mahallesi'nde yaşayan bir anne ve iki engelli oğlunun yaşadığı, fareler ve böceklerle dolu olduğu tespit edilen çöp ev, mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine belediye ekiplerince temizlendi.

YAKLAŞIK 3 KAMYON ATIK TAHLİYE EDİLDİ
Örenköy Sokak'taki müstakil evden yayılan ağır koku nedeniyle rahatsız olan komşuların yetkili kurumlara başvurması üzerine harekete geçen belediye ekipleri, insan sağlığını tehdit eden durumdaki evi inceledi. Yapılan incelemelerin ardından evin temizlenmesi için başlatılan çalışmalarda, saatler süren bir operasyonla yaklaşık 3 kamyon çöp ve atık tahliye edildi. İçerideki fare ve böcek yoğunluğu nedeniyle ilaçlama çalışması da gerçekleştirildi.

AİLE GEÇİCİ OLARAK BOŞ BİR EVE YERLEŞTİRİLDİ
Temizlik ve ilaçlama çalışmalarının ardından ailenin geçici olarak barınması için harekete geçildi. Şarhöyük Mahalle Muhtarı Ayşe Yılmaz'ın koordinasyonunda, mahalle sakinlerinin de desteğiyle çevrede boş bulunan bir eve yerleştirilen anne ve oğulları, tadilat çalışmaları tamamlanana kadar burada kalacak. Muhtar Yılmaz, ailenin panik atak rahatsızlıkları nedeniyle birbirlerinden ayrılmak istemediklerini ve bu nedenle kendi evlerinde kalmak istediklerini belirtti. Ancak evin tadilat olmadan yaşanacak durumda olmadığını vurgulayan Yılmaz, evin su, elektrik, banyo ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini dile getirdi. Anne Sabriye Çankaya da kış ayları için yakacak ve yiyecek ihtiyacı olduğunu belirterek, en acil ihtiyacın banyo ve tuvaletin yapılması olduğunu ifade etti.
- 08:52Avrupa'da sinsi tehlike: Bebekler bile risk altında, CYBE'lerde rekor artış!
- 08:45Koyun yünü: Doğanın kurtarıcısı olarak geri döndü
- 08:38Riyad'da Kumların Altından Bin Yıllık Hazine Çıktı: Altın, Gümüş ve Değerli Taşlarla Dolu Çömlek Bulundu
- 08:27Zeytinin tanesi 50 lira: Ticaret Bakanlığı devrede
- 08:16Otoyolun üzerinde hayata geçen köprü: Bir parktan fazlası





