Eskişehir'de çöp ev temizlendi: Anne ve engelli 2 oğlu geçici yuvaya yerleştirildi
- 6 / 1
Eskişehir'in Şarhöyük Mahallesi'nde yaşayan bir anne ve iki engelli oğlunun yaşadığı, fareler ve böceklerle dolu olduğu tespit edilen çöp ev, mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine belediye ekiplerince temizlendi.
- 6 / 2
Örenköy Sokak'taki müstakil evden yayılan ağır koku nedeniyle rahatsız olan komşuların yetkili kurumlara başvurması üzerine harekete geçen belediye ekipleri, insan sağlığını tehdit eden durumdaki evi inceledi. Yapılan incelemelerin ardından evin temizlenmesi için başlatılan çalışmalarda, saatler süren bir operasyonla yaklaşık 3 kamyon çöp ve atık tahliye edildi. İçerideki fare ve böcek yoğunluğu nedeniyle ilaçlama çalışması da gerçekleştirildi.
- 6 / 3
Temizlik ve ilaçlama çalışmalarının ardından ailenin geçici olarak barınması için harekete geçildi. Şarhöyük Mahalle Muhtarı Ayşe Yılmaz'ın koordinasyonunda, mahalle sakinlerinin de desteğiyle çevrede boş bulunan bir eve yerleştirilen anne ve oğulları, tadilat çalışmaları tamamlanana kadar burada kalacak. Muhtar Yılmaz, ailenin panik atak rahatsızlıkları nedeniyle birbirlerinden ayrılmak istemediklerini ve bu nedenle kendi evlerinde kalmak istediklerini belirtti. Ancak evin tadilat olmadan yaşanacak durumda olmadığını vurgulayan Yılmaz, evin su, elektrik, banyo ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini dile getirdi. Anne Sabriye Çankaya da kış ayları için yakacak ve yiyecek ihtiyacı olduğunu belirterek, en acil ihtiyacın banyo ve tuvaletin yapılması olduğunu ifade etti.
- 6 / 4
- 6 / 5
- 6 / 6
- 02:09Washington'da tarihi müzakere: İsrail ve Lübnan bir araya geldi
- 01:59Liseli öğrenciler, itfaiyeden nefes kesen yangın tatbikatıyla hayata hazırlandı
- 01:49Çad'daki göl, uzaydan muhteşem bir ayna gibi görünüyor
- 01:39Yurt Dışına Çıkanlar Dikkat: SGK Denetimi Emekliliğinizi Tehlikeye Atabilir!
- 01:29Borsada Fenerbahçe etkisi: Yükseliş yüzde 10'a ulaştı










