• ceylan hafriyat
EKONOMİ
Yayınlanma : 27 Eylül 2026 20:35

Emlak satışında yeni sistem 1 Ekim'de başlıyor

Emlak satışında yeni sistem 1 Ekim'de başlıyor
1 Ekim'den itibaren emlak alım satımında yeni bir sistem devreye girecek. Tek yetkili emlakçı uygulamasıyla fiyat kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

İnternet üzerinden yapılan emlak alım satım işlemlerinde yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor. Bu değişiklik, fiyat kirliliğini önlemek ve düzeni sağlamak amacı taşıyor.

Emlak satışında yeni sistem 1 Ekim\

Yeni düzenlemenin ayrıntıları

Artık mülk sahipleri, birden fazla emlakçı ile aynı gayrimenkul için farklı fiyatlarla ilan oluşturamayacak. Yeni sistemle birlikte, her konutun satışını yalnızca yetkilendirilmiş bir emlakçı üstlenebilecek. Bu sayede, vatandaşlar ve devletin muhatapları daha net bir şekilde belirlenecek.

Emlak satışında yeni sistem 1 Ekim\

e-Devlet üzerinden yetkilendirme süreci

İlan verme aşamasında, vatandaşlar kendi bilgilerini e-Devlet sistemi üzerinden doğrulayarak yetkilendirme alabilecek. Önceden her emlakçı için özel kodlar kullanılarak yetki verilebiliyordu, ancak yeni uygulama ile bu durum değişiyor. Ayrıca, emlak ofisleriyle yapılan yetkilendirme sözleşmeleri de e-Devlet sistemine entegre edilecek. Satış yetkisi ise en fazla 3 ay süreyle verilecek ve sürenin dolmasıyla ilan sistemden otomatik olarak kaldırılacak. Eğer satış gerçekleşirse, yetki süreci kendiliğinden sona erecek.