ASAYİŞ
Yayınlanma : 08 Ocak 2026 02:41

Edirne'de minibüs sulama kanalına düştü, mahsur kalanlar kurtarıldı

Edirne'de minibüs sulama kanalına düştü, mahsur kalanlar kurtarıldı
Edirne'de minibüsün sulama kanalına düşmesi sonucu mahsur kalan 2 kişi, yapılan başarılı kurtarma operasyonuyla kurtarıldı.
Edirne'de minibüs sulama kanalına düştü, mahsur kalanlar kurtarıldı

Edirne'de etkili olan şiddetli sağanak sonucu bir minibüs, kontrolden çıkarak sulama kanalına düştü. Olay, Havsa ilçesine bağlı Abalar köyü yakınlarında gerçekleşti.

teknik yapı

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Minibüste bulunan 2 kişi, saniyelerle tahliye edilerek büyük bir felaketten kurtarıldı. Bölgedeki sulama kanalına giren minibüsün yarısının suya gömüldüğü bilgisi üzerine, AFAD, deniz polisi, itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.

KURTARMA OPERASYONU BAŞARILI OLDU

Kanalın debisinin yüksek olması ve yağışın devam etmesi nedeniyle zor anların yaşandığı kurtarma operasyonunda, mahsur kalan sürücü ve işçi güvenli bir şekilde tahliye edildi. Sağlık ekipleri, olay yerinde yaptıkları ilk müdahalelerin ardından her iki kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.