E-ticaret buluşması: Türkiye'nin 90 milyar dolarlık sektörü büyüyor

Türkiye'nin 90 milyar dolarlık e-ticaret sektörü, 'Future-Commerce' etkinliğinde dijital dönüşümünü ve büyüme potansiyelini tartışacak. Sektör, ekonominin yeni motoru olmaya hazırlanıyor.
Ticaret Bakanlığı'nın ev sahipliği yapacağı 'Future-Commerce / Geleceğin Ticareti' etkinliği, 21-22 Kasım tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde sektörün geleceğine ışık tutacak. Yaklaşık 90 milyar dolarlık devasa bir hacme ulaşan e-ticaret sektörünün dijital dönüşümünü ve geleceğini masaya yatıracak olan bu önemli buluşma, Türkiye ekonomisinin lokomotif gücü olma yolunda ilerleyen sektördeki yatırımcıları, girişimcileri ve KOBİ'leri bir araya getirmeyi amaçlıyor.
E-TICARETIN STRATEJIK ONEMI
Ticaret Bakanlığı Elektronik Ticaret Daire Başkanı Çağatay Yasin Karaboğa, e-ticaretin Türkiye'yi artık sadece bir tüketici konumundan çıkarıp, dijital altyapısını üreten ve ihraç eden bir ülkeye dönüştürme potansiyeli taşıdığını belirtti. Sektörün yarattığı istihdam olanakları ve dış ticarete olan katkısının altını çizen Karaboğa, etkinliğin hem adil rekabeti hem de sürdürülebilir bir ekosistemi teşvik etmeye odaklanacağını vurguladı.
YENI BUYUME MOTORU
E-ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu ise, e-ticaretin çağımızın en önemli büyüme motorlarından biri haline geldiğine dikkat çekti. Tüketici alışkanlıklarındaki köklü değişimleri ve KOBİ'lerin dijitalleşme sürecindeki kritik rolünü ele alan Çevikoğlu, etkinlikte 'Yapay Zeka ile Dönüşen Ticaret' gibi yenilikçi konuların ele alınacağını söyledi. Bu platformda start-up'lar ve yatırımcılar arasındaki potansiyel iş birliklerinin, Türkiye'nin e-ihracat kapasitesini daha da güçlendirmesi bekleniyor.
- 05:02Oyuncak ayının içinden çıkan 2.6 milyon TL'lik sır: Polis alarma geçti!
- 04:52Brezilya'da 14 yaşındaki kıza cinsel taciz iddiası: Tacizci serbest bırakıldı
- 04:42İsviçre kapılarını 8 meslek grubuna açıyor: Fırsatları kaçırmayın!
- 04:32Pakistan'da aynı iğneyle 331 çocuğa HIV bulaştırıldı
- 04:23Fransa'da oturum bekleyen Türklere tazminat yolu açıldı





