EKONOMİ
Yayınlanma : 06 Ekim 2025 11:27

E-ihracatın artırılması için "İhracatın Kahramanları Projesi" protokolü imzalandı

E-ihracatın artırılması için
4. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi'nde, Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar'ın katılımıyla e-ihracatı artırmaya yönelik "İhracatın Kahramanları Projesi" protokolü imzalandı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar'ın katılımıyla, iş dünyasının önde gelen örgüt başkanlarının desteklediği 4. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi'nde e-ihracatın artırılmasına yönelik önemli bir adım atıldı. İhracatın kahramanı ödülü alan iş insanlarının da aralarında bulunduğu katılımcılar, daha fazla e-ihracat yapılması için bir protokol imzaladılar.

sempati mobilya

E-İHRACAT İÇİN İŞ BİRLİĞİ

Güvenilir Ürün Platformu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi kapsamında, e-ihracatın artırılması çalışmalarını kapsayacak olan "İhracatın Kahramanları Projesi" protokolü imzalandı. Bu protokol çerçevesinde, gelecek yıl Anadolu'nun farklı şehirlerinde bilgilendirme toplantıları düzenlenecek ve bu konuda çeşitli farkındalık çalışmaları gerçekleştirilecek.

STRATEJİK ÖNEM VE KATMA DEĞER

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve TBMM Tarım Komisyonu gibi kurumların desteklediği zirvede, Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, e-ihracatın hızla büyüdüğüne dikkat çekerek, "Biz ihracattaki başarımızı e-ihracatta da göstermeliyiz. Bu konuda çok iyi destek ve teşvikler veriyoruz" dedi. İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz ise tarım ve gıdanın 21. yüzyılda stratejik bir unsur haline geldiğini belirterek, Türkiye'nin fındık, kuru üzüm, incir ve kayısı gibi ürünlerde üst sıralarda yer aldığını ancak bazı ürünlerin hala hammadde olarak ihraç edildiğini vurguladı. Kopuz, küresel rekabette asıl değerin, işlenmiş ve katma değerli ürünleri uluslararası pazarlara taşımaktan geçtiğini ifade etti. İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve İMES Sanayi Bölgesi Başkanı Kemal Akar, imzalanan protokolün e-ihracatın önünü açacağını ve kurulacak iş birliklerinin ülkeye ve üreticilere hayırlı sonuçlar getireceğine inandığını belirtti. Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak, üç yıldır Anadolu'da üreticileri destekleyen projeler yürüttüklerini ve şimdi e-ihracat zamanı olduğunu dile getirerek, "İhracatın Kahramanları’nı ödüllendiriyoruz ve e-ihracat protokolünü imzalayarak bu konuda çalışma başlatıyoruz" diye konuştu.