EKONOMİ
Yayınlanma : 27 Mart 2026 23:16

Doların 250. yılında tarihte bir ilk: Trump'ın imzası banknotlarda yer alacak!

Doların 250. yılında tarihte bir ilk: Trump'ın imzası banknotlarda yer alacak!
ABD Hazine Bakanlığı, ülkenin 250. yıl dönümü için Donald Trump'ın imzasını ilk kez dolar banknotlarına basacak. Bu tarihi adım, ekonomik gücün sembolü olarak görülüyor.
Doların 250. yılında tarihte bir ilk: Trump'ın imzası banknotlarda yer alacak!

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, ülkenin 250. kuruluş yıl dönümü anısına banknotlarda yeni bir uygulamaya imza atıyor. Bu tarihi adımda, Başkan Donald Trump'ın imzası ilk kez doğrudan dolar banknotlarına basılacak.

sempati mobilya

Başkan İmzasının Banknotlarda Yer Alması

Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu düzenleme ABD tarihinde bir ilki temsil ediyor. Yeni basılacak banknotlarda, Hazine Bakanı'nın imzasıyla birlikte Başkan Donald Trump'ın imzası da yer alacak. Bu uygulama, ülkenin 250. yıl dönümünü simgeleyen özel bir jest olarak öngörülüyor.

Ekonomik Gücün Sembolü

Hazine Bakanı Scott Bessent, bu gelişmeyle ilgili yaptığı değerlendirmede, Trump yönetimi altındaki ekonomik başarılara ve doların küresel etkisine dikkat çekti. Bessent, Trump dönemindeki ekonomik kazanımları "tarihi" olarak nitelendirerek, bu başarının en güçlü sembollerinden birinin dolar üzerindeki başkanlık imzası olacağını belirtti. Yeni banknotların bu özel anlamla tedavüle çıkarılacağı ifade edildi.