Doğa kahramanı Bayram Eren Arslan'ın anısı, Yozgat'ta 300 fidanla yeşerecek: Vatan sevgisinin izleri toprakla buluştu

Orman yangınlarında şehit düşen Bayram Eren Arslan'ın anısına, memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 300 fidanlık hatıra ormanı oluşturuldu. Törene ailesi, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.Doğa kahramanı Bayram Eren Arslan'ın anısı, Yozgat'ta 300 fidanla yeşerecek: Vatan sevgisinin izleri toprakla buluştu
Eskişehir Seyitgazi'deki orman yangınlarında 'Yeşil Vatan' uğruna hayatını kaybeden AKUT gönüllüsü şehit Bayram Eren Arslan'ın ismi, memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Çamurlu köyünde ölümsüzleştirildi. Şehidin anısını yaşatmak ve gelecek nesillere nefes olacak bir miras bırakmak amacıyla, 300 adet fidanın toprakla buluştuğu duygusal bir tören düzenlendi.

ŞEHİDİN AZİZ HATIRASI YAŞATILIYOR
Sorgun Çamurlu köyünde gerçekleştirilen törende, şehit Bayram Eren Arslan'ın anısını yaşatmak ve doğaya olan sevgisini gelecek nesillere aktarmak amacıyla 300 fidan dikildi. Gönüllü bir arama kurtarma ekibi üyesi olarak görev yapan ve 6 Şubat depremlerinde de aktif rol alan Arslan, Eskişehir'in Seyitgazi ilçesindeki orman yangınlarına müdahale ederken şehit olmuştu. Genç yaşta gösterdiği bu büyük fedakarlık, tüm Türkiye'de derin bir üzüntüye yol açmıştı.

HATIRA ORMANI PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
Şehidin babası Gürsel Arslan'ın, oğlunun adının bir hatıra ormanında yaşatılması yönündeki isteği üzerine harekete geçilen bu anlamlı proje, şehit ailesi, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla hayata geçirildi. Dikilen her bir fidanın, Şehit Bayram Eren Arslan'ın vatan ve doğa sevgisinin birer simgesi olacağı vurgulandı. Konuşmalar sırasında, Eren'in dedesinin de Kurtuluş Savaşı'nda Seyitgazi bölgesinde gazi olduğu ve aynı bölgede torununun da şehit düştüğü bilgisi paylaşıldı. Baba Gürsel Arslan, emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu fidanları yeşertmenin kendilerine düştüğünü belirtti. Sorgun Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat ise, şehidin anısını yaşatmak ve yeşil vatan için bir katkı sunmak amacıyla 300 ağaçlık bir orman alanı oluşturduklarını ifade etti.
- 03:51Serenay Sarıkaya, babası Mustafa Sarıkaya'yı sosyal medyada paylaştı
- 03:41ABD Kongresi'nde taciz iddiaları ortalığı karıştırdı: İki isim görevden ayrıldı
- 03:31Kredi kartı ile borç kapatma yöntemi: Uzmanlardan uyarılar
- 03:21Milyonlarca esnaf ve çiftçiyi ilgilendiriyor: 5 yıl erken emeklilik kapıda!
- 03:11ABD'de şirket kurmak yeterli değil, ödeme sistemine entegre olmak şart




