Diyarbakır'da Yapı Kredi şubesine gece yarısı silahlı saldırı: Hizmetler durdu

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Yapı Kredi Bankası şubesine kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Olayda yaralanan olmazken, şube hizmet veremiyor. Polis saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde bulunan Yapı Kredi Bankası şubesine, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, saldırının ardından şubenin faaliyetlerine ara verildiği öğrenildi.

Saldırganlar Kayıplara Karıştı
Sabah saatlerinde bankaya gelen görevliler, duvarlardaki kurşun izlerini fark edince derhal polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine intikal eden emniyet güçleri, banka çevresinde geniş çaplı inceleme başlattı. Güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin kimliklerinin tespiti ve yakalanması için soruşturma başlattı. Olay yerinden delil toplama çalışmaları sürerken, saldırganların izini kaybettirdiği anlaşıldı.

Şube Faaliyetlerini Durdurdu
Yaşanan bu beklenmedik olayın ardından Yapı Kredi Bankası yönetimi, kepenklerine astığı bir yazı ile müşterilerine hizmet veremeyeceğini duyurdu. Yazıda, "Şubemiz hizmet vermemektedir. Diğer şubelerimizden destek alabilirsiniz." ifadelerine yer verildi. Bu durum, bölgedeki bankacılık işlemlerini geçici olarak aksattı. Öte yandan, Yapı Kredi'nin de bünyesinde bulunduğu Koç Holding'in Şeref Başkanı Rahmi Koç'un geçtiğimiz günlerde yaptığı ve tepki çeken açıklamalarla ilgili soruşturma başlatıldığı ve ardından özür dilediği hatırlatıldı.
- 13:11Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye Finali'nde genç dâhiler teknolojiye yön verdi
- 13:03Efsane geri döndü: Citroën 2CV, 2028'de elektrikli ve uygun fiyatlı olarak yeniden yollarda
- 12:54MÜSİAD, kimya sektörü için Dalaman'da önemli toplantı düzenledi
- 12:45Denizli'de dev uyuşturucu operasyonu: 1 milyon dozluk madde ele geçirildi!
- 12:37ABD, Chagos Adaları'nı satın alarak stratejik hamle yapmayı hedefliyor




