• ceylan hafriyat
DÜNYA
Yayınlanma : 25 Ekim 2026 21:20

Florida'da futbol maçı sonrası silahlı saldırıda 12 kişi yaralandı

Florida'da futbol maçı sonrası silahlı saldırıda 12 kişi yaralandı
Florida'da bir futbol maçı sonrasında meydana gelen silahlı saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi yaralandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ABD'nin Florida eyaletinde bir Amerikan futbolu maçı sonrasında silah sesleri duyuldu. Florida A&M Üniversitesi'nin mezunlar buluşması etkinlikleri sırasında Bragg Memorial Stadyumu yakınında gerçekleşen saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu toplam 12 kişi yaralandı.

Vadi bodrum

Olayın detayları paylaşıldı

Tallahassee Polis Departmanı, saat 20.00 civarında stadyumun bitişiğindeki bir kavşakta gerçekleştiği bildirilen olayla ilgili bilgiler aktardı. İlk bulgulara göre, silah seslerinden önce bölgede bir fiziksel kavga yaşandığı tespit edildi. Yaralılardan 11'inin silahla, birinin ise farklı bir şekilde yaralandığı kaydedildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan üçünün durumu ağırken, diğerlerinin hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi.

Üniversitelerden güvenlik uyarıları yapıldı

Silahlı saldırının ardından Florida A&M Üniversitesi, sosyal medya aracılığıyla öğrencilerine bölgeden uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu ve kampüsün güvenli olduğu ifade edildi. Ayrıca, Florida Eyalet Üniversitesi (FSU) de öğrencilerine dikkatli olmaları ve geceyi kapalı alanlarda geçirmeleri yönünde acil durum mesajı gönderdi. Tallahassee Polis Şefi Lawrence Revell, soruşturmanın devam ettiğini ve olayın ciddiyetine dikkat çekerek, görgü tanıklarının polise başvurmalarını istedi.