ÇEVRE
Yayınlanma : 14 Aralık 2025 04:14

Diyarbakır'da sokak hayvanlarına kuduz aşısı uygulandı

Diyarbakır'da sokak hayvanlarına kuduz aşısı uygulandı
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde sokak hayvanlarına kuduz aşısı uygulandı; 4 bin 500 adet aşı teslim edilerek toplum sağlığı korunmaya çalışılıyor.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, sokaklarda yaşayan başıboş hayvanlara kuduz aşısı uygulaması yapıldı. Çınar Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner ekipleri, ilçe genelinde bu hayvanları aşılayarak hem onların sağlığını korumayı hem de toplum sağlığına katkıda bulunmayı amaçladı.

sempati mobilya

4 BİN 500 ADET AŞI TESLİM EDİLDİ

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bakanlık tarafından kuduz hastalığının ortadan kaldırılması için yürütülen "Türkiye'de Köpeklerin Kuduza Karşı Oral Yolla Aşılanması" Programı kapsamında müdürlüğe 4 bin 500 adet oral kuduz aşısının teslim edildiği belirtildi. Bu aşılar, programın bir parçası olarak dağıtılıyor.

AŞILAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Açıklamada ayrıca, il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan veteriner hekimler ile veteriner sağlık tekniker ve teknisyenler tarafından, belirlenen takvim doğrultusunda hastalık açısından riskli görülen bölgelerde aşılama çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü ifade edildi. Bu çabalar, kuduzun yayılmasını önlemeye yönelik.