Denizli'den inanılmaz başarı: En çok kilo veren ikinci il oldu!

Sağlık Bakanlığı'nın 'İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa' kampanyasında Denizli, 35 bin 113 kg ile en çok kilo veren ikinci il oldu. İl Sağlık Müdürü, merkezlerin sunduğu kişiye özel hizmetlerle sağlıklı yaşam bilincini artırmayı hedefledikleDenizli'den inanılmaz başarı: En çok kilo veren ikinci il oldu!
Sağlık Bakanlığı'nın obeziteyle mücadele ve sağlıklı yaşam bilincini artırma hedefiyle hayata geçirdiği 'İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa' kampanyası, Denizli'de büyük yankı uyandırdı. Kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram ile Türkiye genelinde en çok kilo veren ikinci il olarak dikkatleri üzerine çekti.

Kampanyanın Detayları ve Denizli'nin Başarısı
Geçtiğimiz yılın mayıs ayında başlatılan ve 10 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 10 milyon vatandaşı kapsayan proje, sağlıklı yaşam merkezlerinde (SHM) uzman desteğiyle obeziteyle savaşanlara rehberlik etti. Türkiye genelinde 211 bin kişinin ideal kilosuna ulaştığı ve toplamda 513 bin kilogramlık devasa bir kilo kaybının yaşandığı bu süreçte, Denizli'den 7 bin 235 danışanın takibi sonucunda elde edilen 35 bin kilogramı aşkın kilo kaybı, ilin bu alandaki potansiyelini gözler önüne serdi. İstanbul'un ardından ikinci sıraya yerleşen Denizli'yi, Van takip etti.

Sağlıklı Hayat Merkezleri: Bilinçli Bir Yaşam İçin Önemli Bir Adım
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, kampanyanın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sağlıklı Hayat Merkezleri'nin sunduğu ücretsiz hizmetlerin önemini vurguladı. Öztürk, merkezlerde kişiye özel beslenme programları, fiziksel aktivite danışmanlığı, kronik hastalıklarla mücadele, psikososyal destek ve çeşitli sağlık taramaları gibi geniş bir yelpazede hizmet sunulduğunu belirtti. Bu sayede vatandaşların sadece kilo vermekle kalmayıp, aynı zamanda daha bilinçli ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemelerinin hedeflendiğini söyledi. Pamukkale 1 Nolu, Merkezefendi 1 Nolu ve Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezleri'nin sunduğu imkanlardan tüm vatandaşların faydalanması gerektiğinin altını çizdi.
- 16:13Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi resmen bitti: 39 maçlık hayal kırıklığı
- 16:03Balıkesir'de 256 geçici kesim yeri onaylandı
- 15:53Şok eden saldırı: Rus dronları Çin gemisini vurdu, mürettebat neye uğradığını şaşırdı!
- 15:43Soma'da zeybek festivali coşkusu dorukta
- 15:32Alanya yasta: İş insanı Aydın Çavuşoğlu son nefesini verdi, sevenleri uğurladı




