ASAYİŞ
Yayınlanma : 27 Aralık 2025 09:45

Denizli'de devasa çukurda tarihi eser arayanlar suçüstü yakalandı

Denizli'de devasa çukurda tarihi eser arayanlar suçüstü yakalandı
Denizli'nin Buldan ilçesinde, tarihi eser arayan kaçak kazıcılar, jandarma operasyonuyla suçüstü yakalandı. İki kişi gözaltına alındı.
Denizli'de devasa çukurda tarihi eser arayanlar suçüstü yakalandı

Denizli’nin Buldan ilçesinde, kaçak kazıcılar tarafından açılan 30 metrelik devasa çukur, jandarma ekipleri tarafından fark edildi.

teknik yapı

KAZI OPERASYONU BAŞLATILDI

Olay, Oğuz Mahallesi Hayıtucu mevkiinde gerçekleşti. Buldan İlçe Jandarma Komutanlığı, bölgedeki kaçak kazıcılara yönelik bir operasyon düzenleyerek, dikkat çekici bir derinlikte kazı yapıldığını ortaya çıkardı. Kazıya ait 20 metrekarelik alanın çevresi ve derinliği, yapılan düzenek ve ekipmanlarla birlikte yaklaşık 30 metreye kadar inmişti.

İKİ ŞAHIS SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Operasyon sonucunda, iki şahıs suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Jandarma, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Bu durum, bölgedeki tarihi eserlerin korunması açısından endişe verici bir tablo oluşturuyor.