ASAYİŞ
Yayınlanma : 11 Mart 2026 17:21

Denizli'de 3 örümcek maymunu koruma altına alındı

Denizli'de 3 örümcek maymunu koruma altına alındı
Denizli'de bir havuz işletmesinde izinsiz bulundurulan 3 örümcek maymunu koruma altına alındı ve işletme hakkında idari işlem başlatıldı.

Denizli'de gerçekleştirilen denetimlerde, özel bir havuz işletmesinde 3 örümcek maymunu koruma altına alındı.

teknik yapı

İDAREİ İŞLEM BAŞLATILDI

İşletme hakkında idari işlem uygulandığı bildirildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 3 örümcek maymununun özel bir havuz işletmesinde bulundurulduğu ihbarı üzerine ekiplerin kolluk kuvvetleriyle birlikte harekete geçtiğini belirtti.

YASAKLAR VE İHBARLAR

Yapılan denetimlerde, bulundurulması yasak olan 3 örümcek maymunu koruma altına alınırken, işletme hakkında da idari işlem gerçekleştirildi. Yetkililer, yaban hayvanlarının doğal yaşam alanlarından koparılarak izinsiz bir şekilde bulundurulmasının yasak olduğunu ve bu tür ihbarların titizlikle değerlendirildiğini vurguladı.