Kolombiya'da 21 Haziran'da gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu kazanarak göreve gelen Abelardo de la Espriella, tarihi bir yemin töreniyle resmen görevine başlayacak.
İLK KEZ BAŞKENT DIŞINDA
Yemin töreni, ülkenin en büyük üçüncü kenti olan Cali'de, Santiago de Cali Üniversitesi'nin (USC) Arena Salonu'nda yapılacak. Bu durum, Kolombiya tarihinde bir ilki temsil ediyor. Yeni Cumhurbaşkanı De la Espriella'nın özel talebi doğrultusunda gerçekleştirilecek olan bu tören, başkent Bogotá'nın dışında, farklı bir şehirde düzenlenecek.
YENİ YÖNETİM ANLAYIŞI
De la Espriella, yemin ederek Cumhurbaşkanlığı kuşağını devralacak ve Anayasa ile yasalara bağlı kalacağına dair söz verecek. Törende, İspanya Kralı 6. Felipe ile birçok Latin Amerika ülkesinin devlet başkanları da yer alacak. Yeni Cumhurbaşkanı, yönetim anlayışını merkeziyetçilikten uzaklaştırmayı planlıyor; Barranquilla'yı alternatif başkent yapmayı, Cali ve Medellin'i ise Cumhurbaşkanlığı'nın uydu merkezleri haline getirmeyi tasarlıyor.








