Çorum’da Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Şehitlere Saygı ve Vefa Yürüyüşü" kapsamında üniversite öğrencileri, 50 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla şehitliğe doğru yürüyüşe geçti.

YÜZLERCE ÖĞRENCİ BİR ARAYA GELDİ
Hitit Üniversitesi tarafından 2023 yılından itibaren düzenli olarak gerçekleştirilen bu anlamlı yürüyüşte, yüzlerce öğrenci Kuzey Kampüs’ten Çorum Şehitliği’ne kadar uzanan güzergahta Türk bayrağını eller ovan taşıyarak milli birlik ve beraberlik mesajları verdi. Gençler, şehitlere olan vefalarını göstermek amacıyla bir araya geldi.

ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
Şehitlikte devam eden programda saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Aziz şehitlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi. Yürüyüşün sonunda katılımcılar, yanlarında getirdikleri gülleri Çorumlu şehitlerin kabirlerine bıraktı. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, gençlerin şehitlere olan vefasını pekiştirmek için bu yürüyüşü düzenlediklerini ve her yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Haftası'nda bu geleneği sürdüreceklerini ifade etti.







