CHP'li Tekin'den kan donduran uyarı: Uyuşturucu ve kayıp çocuklar ülkeyi tehdit ediyor!

CHP'li Gürsel Tekin, Türkiye'de milyonlarca uyuşturucu bağımlısı çocuk olduğunu ve bu durumun görmezden gelinmesi halinde gelecekte can ve mal güvenliğinin tehdit altına gireceğini belirtti. Kayıp çocuklara ve iş cinayetlerine dikkat çekti.CHP'li Tekin'den kan donduran uyarı: Uyuşturucu ve kayıp çocuklar ülkeyi tehdit ediyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilen Gürsel Tekin, ülkenin giderek artan uyuşturucu bağımlılığı sorunu ve kayıp çocuklara ilişkin endişe verici açıklamalarda bulundu. Tekin, bu durumun ciddiye alınmaması halinde gelecekte çok daha vahim sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.

KAYIP ÇOCUKLAR VE UYUŞTURUCUNUN VAHİM BOYUTU
Tekin, Türkiye'de milyonlarca uyuşturucu bağımlısı çocuk olduğunu belirterek, bu çocukların bugün önlenememesi ve rehabilite edilememesi durumunda 3 yıl sonra çok daha farklı ve tehlikeli bir tabloyla karşı karşıya kalınacağını söyledi. 2020 öncesinde 150 bin kayıp çocuğun bulunduğunu hatırlatan Tekin, bu çocukların akıbetleri hakkında yeterli veriye ulaşılamamasının altını çizdi. Ayrıca, iş cinayetlerinde hayatını kaybeden 8 bin ile 10 bin çocuğun da bu tablonun bir parçası olduğunu ifade etti. Tekin, uyuşturucunun aile hayatını da derinden etkilediğini, hiçbir ailenin huzurunun kalmadığını ve annelerin çocuklarını ihbar etme noktasına geldiğini dile getirdi.

TOPLUMSAL MUHALEFET VE GELECEĞE YÖNELİK TEHDİTLER
Tekin, uyuşturucu bağımlılığının yalnızca ailelerin imkanlarıyla çözülebilecek bir sorun olmadığını vurgulayarak, devletin ve milletin bu konuya el atması gerektiğini belirtti. Bağımlıların cezaevinden çıktıktan sonra da bağımlılıklarından kurtulamadığını ve bambaşka bir boyuta evrildiğini gözlemlediğini söyledi. Eğer bir bağımlı annesini öldürebiliyorsa, çocuğunu feda edebiliyorsa veya aile içinde birden fazla cinayet işlenebiliyorsa, durumun ne kadar vahim olduğunun altını çizdi. Tekin, bu konuda acil bir toplumsal muhalefet oluşturulması gerektiğini ve mahallelerde yaşanan sorunların hep birlikte görülmesi gerektiğini ifade etti.
- 00:29AB'de jet yakıtı tedarikinde endişeler artıyor
- 00:20Kahramanmaraş Jandarmasından Nefes Kesen 3 Aylık Operasyon: Silahlar ve Uyuşturucu Ele Geçirildi, 275 Kişi Tutuklandı
- 00:10Culebra Yarması: Dağları aşarak okyanusları birleştiren mühendislik harikası
- 00:00Mehmet Şimşek Washington'da: Dev finans kuruluşlarıyla kritik zirveler ve dev proje anlaşması!
- 23:51Düzce'de Narkotik Operasyon: 78 Kişiye İşlem, 7 Tutuklama!




