Aydın'ın İncirliova ilçesinde, Büyük Menderes Nehri'nin serin sularına giren iki çocuğun akıntıya kapılarak kaybolduğu ihbarı üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları, tam 21 saattir nefesleri kesiyor.

UMUTLAR NEHİR KENARINDA
Dün saat 18.00 sularında meydana gelen olayda, piknik için nehir kenarına gelen çocuklardan bir kısmı serinlemek amacıyla suya girmişti. Ne yazık ki, akıntının gücüyle birlikte 11 yaşındaki Şahin Ö. ve 15 yaşındaki Eda K. gözden kayboldu. Kendi imkanlarıyla sudan çıkmayı başaran bir çocuk ise olayın dehşetini haber verdi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, İzmir Deniz Liman Şube Müdürlüğü dalgıç polisleri, UMKE ve Jandarma Sualtı Kurtarma ekipleri sevk edildi.

21 SAATLİK NEFES KESEN ARAYIŞ
Sahil şeridi ve nehir yatağında geniş çaplı bir tarama başlatan ekipler, gece boyunca ve sabahın erken saatlerine kadar umutla iz sürdü. Dalgıçlar sualtında titiz bir çalışma yürütürken, karadaki ekipler de en ufak bir ipucunu kaçırmamak için seferber oldu. Çalışmaların yarın sabaha kadar devam edeceği öğrenildi. Bu dramatik bekleyiş, bölge halkının yüreğini ağzına getirdi.


















