Çanakkalede 29 Ekim coşkusu: Cumhuriyet Bayramı törenleri yapıldı

Çanakkalede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Vali Toraman, Cumhuriyetin anlamını vurguladı.Çanakkalede 29 Ekim coşkusu: Cumhuriyet Bayramı törenleri yapıldı
Çanakkalede, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, kordonboyunda gerçekleştirilen törenle coşkuyla kutlandı. Tören, saat 11.00de Kayserili Ahmetpaşa Caddesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

VALİ TORAMANDAN ANLAMLI MESAJ
Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın kutlama mesajı da okundu. Programa, Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CUMHURİYETİMİZİN 102NCİ YILDÖNÜMÜ
Konuşan Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, "Bugün Cumhuriyetimizin 102nci kuruluş yıldönümünü kutlamanın engin gururunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde başta gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin istiklali uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranı anıyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun. Cumhuriyet, Türk milletinin azim, iman ve kararlılıkla verdiği büyük bir mücadelenin destansı bir dirilişin eseridir" dedi. Konuşmaların ardından kortej geçişi yapılarak program sona erdi.
- 09:27Bursa'da alkollü sürücünün neden olduğu kaza, araçları hurdaya döndürdü
- 09:17Küresel Piyasalar Barış Umuduyla Coştu: Borsalar Rekorlara Yaklaşıyor
- 09:07Ticaret Bakanlığı'ndan reklam denetimi: 117 firmaya milyonluk ceza kesildi
- 08:58İran petrolüne ABD'den şok karar: Satış izni uzatılmıyor!
- 08:47Altın yatırımcılarını tedirgin eden gelişmeler yaşanıyor




