Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra beldesinde geleneksel olarak bu yıl 101.'si düzenlenen Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşleri, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Etkinlikte, 295 pehlivanın çeşitli boylarda kıyasıya yarıştığı müsabakaların sonunda başpehlivanlık kemerini İsmail Koç taktı.

ER MEYDANINDA BÜYÜK ÇEKİŞME
Beldedeki stadyumda gerçekleştirilen güreşlere, pehlivanların yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Gün boyu süren heyecanlı anlar, er meydanında ter döken sporcuların azmiyle doruğa ulaştı. Her bir müsabaka, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı ve geleneksel sporun coşkusunu yansıttı.

FİNALDE GÖZ KAMAŞTIRAN MÜCADELE
Turnuvanın finalinde İsmail Koç ile Feyzullah Aktürk karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen mücadele sonucunda İsmail Koç, rakibini mağlup ederek 101. Kavasoğlu ve Şamdancıbaşı İbrahim Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı unvanını kazandı. Törende, başpehlivan Koç'a kupası ve ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Bu geleneksel organizasyon, halkın yoğun katılımıyla başarıyla tamamlandı.










