• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
ASAYİŞ
Yayınlanma : 30 Mayıs 2026 20:12

Kırk Merdiven Şelalesi'nde mahsur kalan vatandaş, 5 saatlik kurtarma çalışmasıyla kurtarıldı

Kırk Merdiven Şelalesi'nde mahsur kalan vatandaş, 5 saatlik kurtarma çalışmasıyla kurtarıldı
Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki Kırk Merdiven Şelalesi'nde mahsur kalan Onur Doğan, jandarma ve AFAD ekiplerinin 5 saat süren çalışmalarıyla kurtarıldı.

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yer alan Kırk Merdiven Şelalesi’nde mahsur kalan bir vatandaş, jandarma ve AFAD ekiplerinin özverili çalışmaları sonucunda kurtarıldı.

sempati mobilya

Olayın detayları

Olay, gezi amacıyla bölgeye giden Onur Doğan (35) isimli vatandaşın kayalık alanda dizini burkmasıyla başladı. Doğan, bu talihsiz olay sonucunda hareket edemez hale geldi. Uzun bir süre kendi başına kurtulmaya çalıştıktan sonra, çaresiz kalınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

Kurtarma operasyonu

İhbar üzerine olay yerine bir jandarma asayiş timi, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, Doğan'ı bulmak ve kurtarmak için 5 saat boyunca yoğun bir çaba sarf etti. Nihayetinde, Doğan bulunduğu yerden kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi ve ilk müdahalesinin ardından ambulansla Ovacık Devlet Hastanesine sevk edildi.