Bursa’da arıcılık canlanıyor: Belediyeden üreticilere destek ve eğitimler

Bursa Büyükşehir Belediyesi, arıcılığı canlandırmak için 'Arı Sağlığı ve Arı Ürünleri' paneli düzenledi ve üreticilere 750 kovan desteği sağladı. Eğitimlerle çiftçilerin bilgi birikimi artırıldı.Bursa’da arıcılık canlanıyor: Belediyeden üreticilere destek ve eğitimler
Bursa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı destekleme stratejisi çerçevesinde çiftçilere yönelik eğitim ve destek çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, arıcılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini artırmak ve üreticilerin bilgi birikimini güçlendirmek amacıyla 'Arı Sağlığı ve Arı Ürünleri' konulu bir panel düzenlendi.

ARICILIĞI CANLANDIRMA ÇALIŞMALARI
Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği iş birliğiyle düzenlenen panele, yerel yöneticiler, birlik temsilcileri, akademisyenler ve çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Panelde konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız, arıcılığın doğa dengesi, tarımsal verimlilik ve kırsal kalkınma açısından taşıdığı öneme vurgu yaptı. Saldız, belediyenin tarımsal üretimi ve yerel ekonomiyi desteklemeye devam edeceğini belirterek, geliştirilen projelerle Bursa'da arıcılığı yeniden canlandırdıklarını ve bugüne kadar yüzlerce üreticiye binlerce kovan desteği sağladıklarını ifade etti.

DESTEK PROGRAMLARI VE BİLGİLENDİRME
Panelde ayrıca, TKDK İletişim Uzmanı Ferit Ensar Güner ve BEBKA Program Yönetim Birimi Başkanı Talha Göktaş, hibe ve destek programları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bursa Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Aycan Yiğit Çınar, BAYBİR Denetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar ve Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aslı Özkırım ise arı sağlığı ve arı ürünleri konularında üreticilere yönelik değerli bilgiler paylaştı. Programın sonunda üreticilere 750 adet arı kovanı teslim edildi. Kovan desteğinden duydukları memnuniyeti dile getiren çiftçiler, bu tür katkıların üretim maliyetlerinin arttığı bir dönemde büyük önem taşıdığını ve arıcılığın sürdürülebilirliği açısından kıymetli olduğunu belirterek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e teşekkürlerini iletti.
- 22:40Yapay zeka çıldırıyor: Küresel harcamalar rekor kırarak 2,59 trilyon dolara fırlayacak
- 22:31Yenişehir, Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı
- 22:22Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe'ye 'bilen' sporculardan oluşan futbol aklı vaadi
- 22:12Bolu'da 200 metrelik Türk bayrağıyla coşkulu yürüyüş
- 22:03Yağmura inat 19 Mayıs coşkusu: Kastamonu'da Gençlik Yürüyüşü tam not aldı




