Her fırsatta "ecdad mirası" vurgusu yapan iktidarın, İstanbul'un en eski ve tarihi semtlerinden Beyoğlu'ndaki kültürel varlıkları satışa çıkardığı ortaya çıktı. Özelleştirmede sınır tanımayan iktidar, Maliye Hazinesi'ne ait olan ve sit alanı içerisinde yer alan 11 tarihi evi ve dükkanı özelleştirme kapsamına aldı.

TARİHİ MÜLKLER SATIŞA ÇIKARILIYOR
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa hazırlanan bu yapılar, Beyoğlu Müeyyetzade Mahallesi'nde, Galata Kulesi ve Karaköy bölgelerine yakın bir konumda bulunuyor. Tarihi evler ve dükkanlar, Galip Dede, Kemeraltı ve Tersane caddeleri çevresindeki tescilli tarihi kentsel sit alanı içerisinde yer alıyor.

2028 SONUNA KADAR TAMAMLANACAK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkilendirmesiyle Beyoğlu Müeyyetzade Mahallesi'ndeki 11 taşınmaz ve üzerindeki yapılar, satış, kiralama, gelir ortaklığı veya işletme hakkının devri gibi yöntemlerle özelleştirilecek. Bu işlemlerin en geç 2028 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Sit alanı içerisinde yer alan her bir yapı yaklaşık 60-70 metrekare büyüklüğünde olup, yapılaşma konusunda kısıtlamalar bulunuyor. Bu arada, Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret AŞ'deki kamu hissesinin de 1 milyar 100 milyon lira karşılığında satıldığı belirtildi.







