ÇEVRE
Yayınlanma : 01 Kasım 2026 07:41
Bayburt'ta 34 dönümlük alana fidan dikildi

Bayburt'un Demirözü ilçesinde Dünya Türkleri Bilim ve Teknoloji Akademisi tarafından 34 dönümlük arazide ağaçlandırma çalışması yapıldı. Fidan dikimiyle bölgenin yeşillendirilmesi amaçlanıyor.
Bayburt'un Demirözü ilçesine bağlı Gökçedere beldesinde, Dünya Türkleri Bilim ve Teknoloji Akademisi tarafından 34 dönümlük su deposu arazisinde ağaçlandırma çalışması gerçekleştirildi.

‘Doğaya Nefes, Geleceğe Umut’
‘Doğaya Nefes, Geleceğe Umut’ temasıyla düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Selamlama konuşmaları ve plaket takdiminin ardından protokol üyeleri ile vatandaşlar, belirlenen alanda fidan dikerek çalışmalara destek verdi. Bu çalışma ile bölgedeki yeşil alanların artırılması ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakılması hedefleniyor. Program, doğanın korunması ve çevre bilincinin yaygınlaştırılmasına odaklandı.










