Bayburt'ta, şehir merkezine kadar inen iki tilki, gece saatlerinde ilginç bir ana tanıklık etti. Gençosman Mahallesi'nde, Çoruh Nehri kenarında yiyecek aradığı düşünülen vahşi hayvanlar, bir süre sonra adeta birer oyunbaz yavruya dönüştü.

DOĞANIN KIYMETLİ SAKİNLERİ KAMERADA
Seyir halindeki bir aracın sürücüsü tarafından cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, iki tilkinin birbirleriyle adeta şakalaştığı, kovalamaca oynadığı görüldü. Normalde insanlardan uzak durup ürkek tavırlarıyla bilinen tilkilerin, gece sessizliğinde şehir merkezine inerek bu denli rahat hareket etmesi dikkat çekiciydi.
UZMANLARDAN UYARI: YABANİ HAYVANLARI BESLEMEYİN
Doğal yaşam uzmanları, yabani hayvanların zaman zaman yerleşim yerlerinde görülmesinin olağan olduğunu belirtirken, vatandaşları bu hayvanları besleme konusunda uyarıyor. İnsanlar tarafından beslenmeye alışan tilkilerin, zamanla kendi avlanma içgüdülerini kaybederek bağımlı hale geldiği vurgulanıyor. Bu durumun, hem hayvanların doğal yaşam dengesini bozduğu hem de olası riskleri artırdığı ifade ediliyor.







