• satrroıad dörüm
ÇEVRE
Yayınlanma : 05 Temmuz 2026 04:32

Bayburt'ta dere ve sulama kanallarında temizlik çalışmaları devam ediyor

Bayburt'ta dere ve sulama kanallarında temizlik çalışmaları devam ediyor
Bayburt'ta DSİ ekipleri, dere ve sulama kanallarında temizlik ve bakım çalışmaları yaparak su akışını artırıyor ve taşkın riskini azaltıyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Bayburt'taki dere yatakları ve sulama kanallarında bakım ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

sempati mobilya

Bayburt\

DERE YATAKLARINDA TEMİZLİK ÇALIŞMALARI

Temizlik çalışmaları çerçevesinde Değirmencik, Örence, Çakırozü ve Akşar köylerinde dere yataklarının düzenlenmesine yönelik dere tanzimi işlemleri gerçekleştiriliyor. Bu süreçte, suyun sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan drenaj hatlarının da temizliği yapılıyor.

Bayburt\

SULAMA KANALLARINDA RÜSUBAT TEMİZLİĞİ

Karşıgeçit ve Adabaşı köylerinde ise sulama kanallarında biriken rüsubat ile çeşitli malzemeler temizleniyor. İş makineleriyle yürütülen bu çalışmalar sayesinde dere yataklarının su akış kapasitesi artırılarak, taşkın riski azaltılmakta ve sulama kanalları üretim sezonuna hazır hale getirilmektedir. Çalışmaların il genelinde farklı noktalarda devam edeceği bildirildi.