YAŞAM
Yayınlanma : 28 Ekim 2025 23:05

Başkan Özlüden 102. yıl vurgusu: Türkiye Yüzyılına akılla ilerleyeceğiz

Başkan Özlüden 102. yıl vurgusu: Türkiye Yüzyılına akılla ilerleyeceğiz
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Cumhuriyetin 102. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla akıl ve irfanla ilerleyeceklerini belirtti. Özlü, bağımsızlık mücadelesini anarak, gelecek için çalışma azmini vurguladı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Türkiye Cumhuriyetinin 102. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, ülkenin geleceğine dair vizyonunu paylaştı. Özlü, bağımsızlık mücadelesinin önemine vurgu yaparak, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakma azmini dile getirdi.

sempati mobilya

CUMHURİYETİN KURULUŞ DESTANI

Başkan Özlü, mesajında, Esaret altına alınmak istenen Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesi ile bağımsızlığını kanı ve canı pahasına elde etmiş ve Türkiye Cumhuriyeti, böyle bir mücadelenin üzerine inşa edilmiştir ifadelerini kullanarak, Cumhuriyetin kuruluşunun eşi benzeri görülmemiş bir mücadelenin sonucu olduğunu belirtti. Yokluk ve zorluklara rağmen kurulan Türkiyenin bugün emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

TÜRKİYE YÜZYILINA AKIL VE İRFANLA YÜRÜYÜŞ

Dr. Faruk Özlü, her geçen gün daha da güçlenen Türkiyenin, Türkiye Yüzyılı vizyonu altında akıl, ilim ve irfanla yarınlara ulaşacağına olan inancıyla bıkmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Bilimin ışığında hem Düzceyi hem de ülkeyi geleceğe taşıma kararlılığını yineleyen Özlü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 102. yıl dönümünü kutlayarak, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkü, silah arkadaşlarını, aziz şehitleri ve kahraman gazileri minnet ve şükranla andığını ifade etti.