İzmir'de balıkçılar, denizlere açılmak için gün sayarken, teknelerinin bakım ve onarım işlemlerinde sona yaklaşıyorlar. 15 Nisan'da başlayan av yasağının sona ereceği 1 Eylül tarihi öncesinde, Güzelbahçe ilçesindeki balıkçı barınağında hareketlilik artmış durumda.

Tekneler suyla buluşuyor
Balıkçılar, yırtılan ağları ve diğer av malzemeleri üzerinde çalışarak, teknelerini denizle buluşturmaya başladı. Ege Bölgesi Balıkçılar Dernek Başkanı Mehmet Aksoy, 2026-2027 balıkçılık av sezonu hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, “Bu sene Karadeniz'de palamudun, Marmara'da hamsinin ve Ege'de sardalyanın bereketli olacağını düşünüyoruz” dedi.

Halkın balık tüketimi ön planda
Aksoy, halkın ucuz balık tüketimini teşvik etmenin önemine vurgu yaparak, bu yılki potansiyelin geçmiş yıllara göre oldukça yüksek olduğunu ifade etti. Ayrıca, balıkçılar olarak fazla avlamak yerine, küçük balıkların büyümesine fırsat tanımayı amaçladıklarını belirtti. Yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, sezonun getireceği bereketli kazançlar için umutlu olduklarını dile getiriyorlar.










