Bale tutkusu yıllar sonra yeniden alevlendi

Aydın'da iki kadın, yıllar sonra bale tutkusunu yeniden hayata geçirerek çevrelerine ilham kaynağı oldu. Bale, her yaşta yapılabileceğini kanıtlıyor.Bale tutkusu yıllar sonra yeniden alevlendi
Aydın’ın Efeler ilçesinde ikamet eden Fatma Çelik ve Didem Artunç, yıllarca içlerinde taşıdıkları bale tutkusunu gün yüzüne çıkararak hayallerine adım attı.

YENİDEN BALE EĞİTİMİNE BAŞLADILAR
55 yaşındaki Fatma Çelik ve 47 yaşındaki Didem Artunç, çocukluklarından beri içinde yer eden bale tutkusunu gerçekleştirmek için bale eğitimine başladı. 'Hayallerin yaşı yok' diyerek cesaretle yola çıkan bu iki kadın, çevrelerine ilham kaynağı oldu. Fatma Çelik, çocukluğunda buz patenine duyduğu ilgiyi baleye dönüştürdüğünü belirterek, bir dizi izledikten sonra 70 yaşındaki bir adamın baleye başlamasını örnek alarak cesaret bulduğunu ifade etti.

BALENİN YAŞI YOK
Çelik, 'Balenin yaşı yok, her yaşta yapılabilir' denildiğini ve bunun kendisine cesaret verdiğini dile getirerek, baleye başlamanın kendisine enerji kattığını söyledi. Didem Artunç ise yıllardır hayalini kurduğu balerin olma isteğini nihayet gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu belirtti. 'Hep merakla izlerdim balerinleri. Yetişkin balesi ile ilgili birkaç yazı gördüm ve buranın ilanını görünce hemen aradım' dedi.

ÖĞRETMEN GÖKTUNA'DAN YORUMLAR
Bale öğretmeni Zeynep Göktuna, bale sanatının profesyonellik hedeflenmediği sürece her yaş grubuna uygun olduğunu vurguladı. 'Bale, disiplin istediği sürece her yaşta yapılabilir. 47 ve 55 yaşındaki öğrencilerimle çalışıyorum ve gelişimlerini görüyorum' dedi. Göktuna, bale yapmanın sağlıklı bir aktivite olduğunu ve vücuda zarafet, dayanıklılık kazandırdığını sözlerine ekledi.
- 13:55Yumurta fiyatlarında büyük düşüş, üreticiler zor durumda
- 13:46Altınordu'nun kümede kalma savaşı: Önünde iki kritik final var!
- 13:36Muğla'nın kütüphanelerine büyük ilgi: 130 bin kitap ödünç alındı
- 13:26Söke Ovası sular altında kaldı: Binlerce dönüm arazi denize döndü
- 13:16Göztepe, evinde galip gelemiyor: İki aydır 3 puan sevinci yok




