EKONOMİ
Yayınlanma : 29 Ekim 2025 14:00

Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı 7 yaşında, Avrupanın lideri

Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı 7 yaşında, Avrupanın lideri
Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanının 7 yaşına girdiğini ve Avrupanın en yoğun havalimanı unvanını koruduğunu açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiyenin önemli projelerinden biri olan İstanbul Havalimanının açılış yıl dönümünde yazılı bir açıklama yaptı. 29 Ekim 2018de hizmete giren havalimanı, Cumhuriyetin 102nci yılına denk gelerek 7 yaşına bastı.

teknik yapı

YOLCU VE UÇAK TRAFİĞİ HIZLA ARTIYOR

Uraloğlu, İstanbul Havalimanının yıllık 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirterek, 7 yıl içerisinde 402 milyon 937 bin 350 yolcuya hizmet verdiklerini ifade etti. Ayrıca, bu süre zarfında 2 milyon 695 bin 738 uçak iniş ve kalkış yaptı. Havalimanı, 15 milyon 535 bin ton yük taşımış olmasıyla da dikkat çekiyor.

AVRUPADA ZİRVEDEYİZ

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanının yıllardır Avrupanın en yoğun havalimanı unvanını taşıdığını vurguladı. Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatının 23 Ekimde yayımladığı rapora göre, İstanbul Havalimanı, 13-19 Ekim tarihleri arasında günlük ortalama 1556 uçuş gerçekleştirerek Amsterdam, Frankfurt, Paris Charles de Gaulle ve Londra Heathrow gibi önemli havalimanlarını geride bıraktı. Uraloğlu, havalimanının sürekli gelişimi için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.