ASAYİŞ
Yayınlanma : 27 Ekim 2025 12:24

Aydında kaçak kazı operasyonu: Çok sayıda malzeme ele geçirildi

Aydında kaçak kazı operasyonu: Çok sayıda malzeme ele geçirildi
Aydın’da gerçekleştirilen kaçak kazı operasyonunda, 6 şahsın evlerinde çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Aydında, tarihi eser bulmak amacıyla kaçak kazı yapan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda önemli bulgulara ulaşıldı.

teknik yapı

ŞAHISLARIN EVLERİNDE ARAMA YAPILDI

Aydın İl Jandarma Komutanlığının, Karpuzlu ve Çine İlçe Jandarma Komutanlıkları ile birlikte yürüttüğü operasyon, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa Muhalefet suçu kapsamında gerçekleştirildi. Eş zamanlı olarak 6 şahsın ikametlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda kaçak kazı malzemesi ortaya çıkarıldı.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Operasyonda, 1 adet tabanca, 1 adet karot sondaj makinesi, 1 adet zemin etüt maden araştırma cihazı takımı, dedektör takımları ve çeşitli kazı aletleri gibi çok sayıda malzeme ele geçirildi. Şüpheli şahıslar hakkında adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.