Ayder Yaylası yolu, şehir hastanesi bloklarla onarılacak

Rize'deki Ayder Yaylası'na ulaşımı sağlayan yol, heyelan nedeniyle kapandı. 800 turist ve yerel halk yaylada mahsur kaldı. Rize Valiliği, Şehir Hastanesi inşaatından bloklar kullanarak yolu onarma çalışması başlattı.Ayder Yaylası yolu, şehir hastanesi bloklarla onarılacak
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'na ulaşımı sağlayan yol, heyelan nedeniyle hasar gördü. Yoğun yağışların etkisiyle meydana gelen sel ve heyelanlar, 800 turisti ve yerel halkı yaylada mahsur bıraktı.

RİZE VALİLİĞİ'NDEN HIZLI MÜDAHALE
Rize Valiliği, olay sonrası hızlı bir şekilde harekete geçti. Vali İhsan Selim Baydaş'ın talimatıyla, Rize Şehir Hastanesi inşaatından taşınan x blok ve antifer bloklar, yolu onarmak için kullanılmaya başlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, hummalı bir çalışma yürütüyor.

TURİSTLERE ULAŞIM SAĞLANACAK
DSİ'nin çalışmaları sonucunda, yaylada mahsur kalan 800 turist ve vatandaşların kurtarılması planlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AFAD Rize İl Müdürlüğü'nde yapılan kriz toplantısının ardından bölgede incelemelerde bulundular.
- 09:44Bursa'da kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu: 4 yaralı
- 09:36Kentsel dönüşümde imzalar evinizi uçuruyor, borç batağına sürüklüyor: Uzmanlar uyarıyor!
- 09:29Afra Saraçoğlu'nun şıklığı sosyal medyada gündem oldu
- 09:21Hürmüz krizi büyüyor: Enerji ve gıda güvenliği alarm veriyor, küresel stoklar hızla tükeniyor!
- 09:14Kuveyt'te İran füzesi saldırısı: 5 ABD askeri yaralandı





