• middent dış kurban bayramı ilanı
  • satrıda dörüm bayram
GÜNDEM
Yayınlanma : 26 Mayıs 2026 15:02

Arafat'ta yankılanan dua: Mescid-i Aksa için özgürlük talebi

Arafat'ta yankılanan dua: Mescid-i Aksa için özgürlük talebi
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Arafat'ta Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesi ve yeryüzündeki acıların dinmesi için dua etti. Türkiye için huzur, adalet ve birlik dileklerinde bulunurken, zalimlere karşı ilahi adalete sığınıldı.
Arafat'ta yankılanan dua: Mescid-i Aksa için özgürlük talebi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, Arafat'ta Türk hacı adaylarıyla birlikte yaptığı vakfe duasında, yürek dağlayan temennilerde bulundu. Arpaguş, "Allah’ım! Rahmetinin sonsuzluğu adına, mazlum coğrafyaların üzerine inen ateşi söndürecek olan Sen’sin. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı hürriyetine kavuştur Ya Rabbi! Filistin’de, Mescid-i Aksa’da, yeryüzünün her bir köşesinde insanlığın yüreğinde yıllardır dinmeyen acıları dindir" ifadeleriyle coğrafyanın acılarına ortak oldu.

sempati mobilya

Arafat\

TÜRKİYE İÇİN HUZUR VE ADALET DİLEĞİ

Arpaguş, Türkiye'den gelen 85 bin hacı adayı ile birlikte Arafat'ta gerçekleştirilen vakfe duasında, sadece Filistin için değil, aynı zamanda Türkiye için de samimi dileklerde bulundu. "Ya Rabbi! Ülkemizi madden ve manen huzurlu ve verimli topraklar; milletimizi iyilik medeniyetinin mümtaz mümessili bahtiyar insanlar; devletimizi adalet ve huzurun yurdu eyle..." diyerek milli birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Dua, ümmet şuurunu, İslam onurunu ve kardeşlik hukukunu yeniden canlandırma çağrısıyla devam etti.

Arafat\

ZALİMLERE KARŞI ADALET VE MAZLUMLARA MERHAMET

Diyanet İşleri Başkanı, savaşın ve zulmün yaşandığı bölgelerdeki acıları da unutmadı. "Merhamet damarları kurumuş, insanlık duyguları dumuruna uğramış zalimlere fırsat verme ya Rabbi! Onların elini bağla, dilini sustur, oyunlarını boz!" diyerek zalimlere karşı ilahi adalete sığınıldığını belirtti. Mazlumların duasına icabet edilmesi, savaşın yerini kardeşliğe, korkunun yerini güvene bırakması temenni edildi. Ayrıca, vatanın dahili ve harici tuzaklardan korunması, orduların muzaffer olması ve emniyet güçlerinin korunması için de dualar edildi.