İsrail'in Mescid-i Aksa çevresindeki tünel kazıları devam ediyor

İsrail'in Mescid-i Aksa çevresinde 'Hac Yolu' adı verilen yeni bir tünel açması, Kudüs'te devam eden ve siyasi amaçlar taşıdığı iddia edilen kazı çalışmalarını yeniden gündeme getirdi.
Soykırımcı İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun katılımıyla geçen hafta 'Hac Yolu' adı verilen bir tünel açıldı. Bu tünel, İsrail'in Mescid-i Aksa ve çevresinde kazdığı onlarca tünelden yalnızca biridir.
KUDÜS'TE SİYASİ AMAÇLI KAZILAR
Terör devleti İsrail, Kudüs'ün sözde binlerce yıllık Yahudi kenti olduğunu kanıtlamak amacıyla Mescid-i Aksa ve çevresinde kazı çalışmaları yürütüyor. Bu kazılardan elde edilen görüntüler, söz konusu çalışmaların bilimsel yöntemlerden uzak, 'statüko yasası'na aykırı ve siyasi hedefler güttüğünü ortaya koyuyor.
GAZZE'YE ODAKLANILIRKEN KUDÜS'TE HIZLANDIRILAN ÇALIŞMALAR
7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik ayrım gözetmeyen saldırıları tüm dikkatleri üzerine çekerken, İsrail yönetimi Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde 'arkeolojik' olduğu iddia edilen kazı faaliyetlerini hızlandırmış durumda.
- 03:31Kredi kartı ile borç kapatma yöntemi: Uzmanlardan uyarılar
- 03:21Milyonlarca esnaf ve çiftçiyi ilgilendiriyor: 5 yıl erken emeklilik kapıda!
- 03:11ABD'de şirket kurmak yeterli değil, ödeme sistemine entegre olmak şart
- 03:01Hollanda'da şaşırtan tarım yöntemi: Yüzüstü yatarak para kazanıyorlar!
- 02:51Mısır'da keşfedilen fosil, primat evrimini yeniden tanımlıyor





